Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
Βιοκίνησις | Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Κέρκυρα
 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ  PT, MT
Υπεύθυνος κέντρου

Απόφοιτος φυσικοθεραπείας και  γυμναστικής ακαδημίας το 1996. Από το 1999 εργάζεται ως ιδιώτης φυσικοθεραπευτής στην πόλη της Κέρκυρας. Έχει  εμπειρία στο χώρο της αποκατάστασης τόσο σε κλινικό περιβάλλον όσο και στην  κατ’ οίκον αποκατάσταση.Από το 2014 είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Βιοκίνησις στην Κέρκυρα.  Έχει παρακολουθήσει κλινική μετεκπαίδευση στην Σουηδία για Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού (Rehab Station Stockholm 2002, 2003, 2014) και στην Νέα Υόρκη για Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις (Burke Rehabilitation Hospital 2011). Επί σειρά ετών συνεργάτης φυσικοθεραπευτής ομάδων του νησιού της Κέρκυρας (Α.Ο ΦΑΙΑΚΑΣ, ΚΓΣ κ.α)

ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Manual Therapy (Kaltenborn – Evjenth concept)
PNF Concept
Θεραπευτική Γυμναστική – Medical Training Therapy 
Ergon Technique
Mulligan Concept
McKenzie
Trigger Points Therapy
Dry Needling
Kinematic Taping
Λεμφική Μάλαξη
Διαμόρφωση Ορθωτικών Πελμάτων
Bebos Concept – Θεραπεία Ακράτειας

Εκπαιδευτής στο Δήμόσιο ΙΕΚ Κέρκυρας στο τμήμα βοηθών Φυσικοθεραπείας.
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
Μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – Χειροθεραπευτών Ελλάδος


 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΗΣ PT

Απόφοιτος φυσικοθεραπείας και  γυμναστικής ακαδημίας το 1996. Από το 1999 εργάζεται ως ιδιώτης φυσικοθεραπευτής στην πόλη της Κέρκυρας. Από το 2014 είναι συνιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Βιοκίνησις με εξειδίκευση στις μυοσκελετικές και αθλητικές κακώσεις.  Έχει  εμπειρία στο χώρο της αποκατάστασης τόσο σε κλινικό περιβάλλον όσο και στην  κατ’ οίκον αποκατάσταση. Έχει παρακολουθήσει σειρά μεταπτυχιακών σεμιναρίων (Trigger points, McKenzie, Mulligan, Ergon Technique κ.α). Επί σειρά ετών συνεργάτης φυσικοθεραπευτής ομάδων του νησιού της Κέρκυρας (Α.Ο ΦΑΙΑΚΑΣ, ΚΓΣ κ.α). Προπονητής καλαθοσφαίρισης σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες. 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Trigger Points Therapy
Mulligan concept
McKenzie
ErgonTechnique
Θεραπευτική Γυμναστική


 

ΡΩΜΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

 Απόφοιτη του τμήματος φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ. Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε από το 2012 σε ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια καθώς και στο ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ως καθηγήτρια (στα τμήματα β. φυσικοθεραπευτών και ποδολογίας).

Από το 2012 ασχολήθηκε με τον βελονισμό μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτον ετών στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Το 2018 ολοκλήρωσε το βασικό σεμινάριο για τον Ενήλικα Νευρολογικό Ασθενή BOBATH. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με την αθλητική φυσικοθεραπεία παρακολουθώντας σεμινάρια Taping και   Ergon Iastm Technique και συμμετέχοντας σε αγώνες όπως το Σπάρταθλον και Corfu mountain trail

ΠΤΥΧΙΑ
1) Πτυχίο φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ (2012)
2) Πιστοποιητικό σπουδών Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (2011)
3) Βασική υποστήριξη της ζωής και του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή  (2010)
4) Πρώτες βοήθειες σε αγώνες ποδοσφαίρου (2014)
5) Θεραπευτικό και αθλητικό taping (2016)
6) ERGON IASTIM TECHNIQUE (2018)
7) BOBATH concept
Assessment and Treatment of Adults with Neurological Conditions (2018)
8) Θεραπευτική άσκηση για εγκύους.
Has completed a 5 day intensive course in Pre and Post Natal Theory and Exercise (2019)

 


 

ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ

Απόφοιτος του τμήματος Κινησιοθεραπείας της Αθλητικής Ακαδημίας της Σόφιας (NSA) και του τμήματος φυσικοθεραπείας ΑΤΕΙ Αθηνών.

Εργάζεται στο Βιοκίνησις από το 2015. Ειδικεύεται στις μυοσκελετικές παθήσεις και στην αποκατάσταση αθλητών. Έχει ασχοληθεί με το manual therapy και ειδικά με τη μέθοδο MULLIGAN, όπως  και με την αποκατάσταση μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών μέσω ERGO TECHNIQUE και myofascial trigger point therapy. Παράλληλα αναγνωρίζοντας τη σημασία της θεραπευτικής άσκησης ασχολήθηκε και με το clinical pilates.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- MULLIGAN concept (MOBILIZATION with MOVEMENT)
- Clinical pilates –Clinical Reformer
- Foundation Acupuncture course and dry needle
- Myofascial trigger point therapy
- ERGON IASTM TECHNIQUE


 

ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΧΑΡΑ

Είναι απόφοιτη του τμήματος Β. φυσικοθεραπείας. Κάτοχος βεβαίωσης πιστοποίησης από τον εθνικό οργανισμό πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Ασκεί το επάγγελμα από το 2016 στο Βιοκίνησις. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως Β. φυσικοθεραπευτής στο Corfu mountain trail. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με άλλες μορφές εναλλακτικής θεραπείας όπως η Ρεφλεξολογία, shiatsu και αθλητική μάλαξη. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
- Ρεφλεξολογία (World Massage Federation) 2017-2018
- Shiatsu (World Massage Federation) 2017-2018

 


 
Επικοινωνήστε μαζί μας

 ή περάστε από το κέντρο φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στην Κέρκυρα να συζητήσουμε
το πρόβλημά σας και μαζί να βρούμε την ιδανική θεραπεία.